Tennisles in Amsterdam Zuid bij Tennisschool Amsterdam

Tennisschool Amsterdam: tennisles in Amsterdam Zuid

Paul van Helvert is tenniscoach en oprichter van Tennisschool Amsterdam; hét leukste adres voor tennisles in Amsterdam Zuid.

Hoe ben jij tenniscoach geworden?

“Ik ben van huis uit fysiotherapeut, werkte eerst in Landsmeer en kwam daarna bij Sport Medisch Centrum Amsterdam terecht, waar veel sporters met blessures worden behandeld. Na een jaar of tien daar te hebben gewerkt, werd ik gevraagd of ik bij Ajax wilde komen werken. Dat deed ik, het was leuk maar op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging.”

'Waarom word je geen tennisleraar?' vroeg een van de voetballers. En zo is het balletje gaan rollen. Ik tenniste wel, voor de lol, maar ben toen de opleiding gaan doen. Als fysiotherapeut had ik een voorsprong met bepaalde vakken door mijn kennis over biomechanica: het menselijk lichaam, uiteraard. En nog steeds pluk ik daar de vruchten van. Het gebeurt regelmatig dat mensen op de baan naar me toekomen voor advies, dus mijn kennis als fysiotherapeut komt me uitstekend van pas.”

Wat is er bijzonder aan binnentennis bij Tennisschool Amsterdam?

Binnentennis is bijzonder omdat het altijd door kan gaan want het is niet weersafhankelijk. Sporten in de buitenlucht is natuurlijk heerlijk maar wind regen of de zon die in je ogen schijnt kan je spel beïnvloeden en dat kan vervelend zijn. Een hardcourtbaan, een binnenbaan dus, is sneller waardoor je sneller spel krijgt. Bovendien is de baan buiten onregelmatiger, wanneer de bal op bijvoorbeeld op de lijn stuitert, springt hij anders weg. Al met al vind ik dat het makkelijker is om tennis binnen te leren.”

Tennisschool Amsterdam Paul van Helvert

Hoe ziet een tennisles er bij Tennisschool Amsterdam uit?

“Je huurt een tennisbaan en de leraar voor vijftig minuten zodat wij tussen de lessen door tien minuten pauze hebben maar ik maak er altijd een uur van. Je begint met inspelen om warm te worden. Minitennis noem ik dat, je staat dan dichtbij het net en we maken gaandeweg de afstand groter. Daarna scan ik: wat wil iemand met deze les? Wil je bijvoorbeeld leren een topspin te slaan, dan analyseer ik waarom en vraag in welke situatie je het wilt gaan inzetten. “

“Ik kijk wel serieus naar wat iemand wil in combinatie met wat iemand kan voor we een doel gaan bepalen. Want dat doel moet een reëel doel zijn. Ik word ook geen Federer meer. Sommige mensen denken echt dat ze binnen enkele lessen drie niveaus beter kunnen gaan spelen maar daar doe je vijfentwintig jaar over. Soms merk je bij mensen dat ze geen reëel beeld hebben van de mogelijkheden die zij hebben. Aan mij de taak om dat goed over te brengen, de doelen bij te stellen zodat iemand toch een voldaan gevoel aan zijn prestaties overhoudt.” 

Wat kost een les bij Tennisschool Amsterdam?

“Het tarief voor een privéles is nu 45 euro voor 50 minuten, maar bij mij dus een uur. Dit is exclusief baan; de binnenbaan moet je er dan nog bijhuren. Er zijn daluren en piekuren voor baanhuur, waardoor de kosten verschillend zijn, tussen de 25 en 32,50 euro.”

 

Meer informatie Tennisschool Amsterdam

Bij Tennisschool Amsterdam draait het om kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en speelplezier. De tennislessen worden aangeboden in een ontspannen en goede sfeer. Meld je nu aan voor tennisles bij Tennisschool Amsterdam of bel naar tenniscoach Paul van Helvert voor meer informatie.

Binnen Tennis Amsterdam, Ijsbaanpad