Interview met tenniscoach Paul van Helvert van Tennisschool Amsterdam

Een interview met tenniscoach Paul van Helvert van Tennisschool Amsterdam

Tenniscoach Paul van Helvert van Tennisschool Amsterdam heeft een achtergrond als sportfysiotherapeut. “Als sportfysiotherapeut heb ik een voorsprong in tennis training door mijn kennis over biomechanica: bewegingen van het menselijk lichaam. Nog steeds pluk ik daar de vruchten van. Het gebeurt regelmatig dat spelers op de tennisbaan naar mij toekomen voor advies, dus mijn kennis als sportfysiotherapeut komt me uitstekend van pas.”

Wat is er zo leuk aan tennissen?

Paul van Helvert Tennisschool Amsterdam

“Tennissen heeft alles van het gewone leven in zich. Soms ben je te laat, soms te vroeg en soms precies op tijd. En soms valt alles samen maar soms lukt het niet, en hoe dat kan, hangt af van zoveel aspecten. Tennis is niet alleen technisch moeilijk maar er is ook puntendruk en je speelt voor een groot deel vooral tegen jezelf.

Het moment dat je een perfecte bal slaat, precies op tijd, dat alles klopt, dat vind ik altijd een soort stilstaand moment in het universum. Heerlijk.”

Wat is belangrijk tijdens de tennisles?

“Tijdens een tennisles kijk ik hoe iemand speelt, wat voor kwaliteiten iemand in zich heeft. Op de baan komt je persoonlijkheid naar buiten in hoe je beweegt, hoe je slaat. Sommige mensen spelen heel statisch of staan niet goed achter de bal. Dan kan er wat aan het voetenwerk gedaan worden, dat is een voor de hand liggende keuze. In samenspraak met de leerling maak je een werkplan en ga je werken, keihard werken.”

Wie is jouw tennisheld?

“Roger Federer, de held. Die man is zo ontspannen, zo goed, dat het bijna saai is. Ik heb hem zien spelen in Ahoy, echt ongelooflijk. Die man doet niets te veel en niets te weinig. Hij speelt ontspannen als het ontspannen moet zijn, en als er spanning nodig is, gaat hij naar bal toe om optimaal te slaan. En hij is ook nog eens een aardige man, weet ik via via”.


Tennisschool Amsterdam

Bij Tennisschool Amsterdam draait het om kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en speelplezier. De tennislessen worden aangeboden in een ontspannen en goede sfeer. Meld je nu aan voor tennisles bij Tennisschool Amsterdam of bel naar tenniscoach Paul van Helvert voor meer informatie.