Senioren tennis amsterdam bij Tennisschool Amsterdam

Senioren tennis amsterdam bij Tennisschool Amsterdam

Tenniscoach Paul van Helvert vertelt over senioren tennis Amsterdam bij Tennisschool Amsterdam

Wat is zo bijzonder aan senioren tennis?

“Tennis is een van de weinige sporten die je tot op zeer hoge leeftijd kan blijven beoefenen. Ik heb een leerling die inmiddels twee nieuwe heupen heeft en weer aan het tennissen is geslagen. Een stapje minder zetten kan ook, geen probleem.

Senioren tennis is voor mensen die het leuk vinden om in beweging te blijven. Er zit ook een sociaal aspect aan, samen tennissen en daarna een hapje of een drankje doen. Senioren zijn misschien wel de leukste doelgroep om mee te werken. Ze hebben de tijd en het leuke is dat het niet meer zo hoogdravend is. Ze willen wel bewegen maar de scherpte is ervan af. Dat vindt ik wel leuk. En het feit dat ik ook fysiotherapeut ben, komt zeker bij deze doelgroep goed van pas.”

tennischool-amsterdam senioren tennis

Senioren Tennis

tennisschool amsterdam

Wat zijn volgens jou vijf eigenschappen die je als tenniscoach bij senioren tennis Amsterdam moet hebben?

'Niet in volgorde van belangrijkheid denk ik meteen aan de volgende dingen:

  1. Je moet geduld hebben.

  2. Je moet een sterk empatisch vermogen hebben, meevoelen, wat wil deze speler uit de lessen halen?

  3. Een goed analytisch vermogen komt ook van pas. Het is belangrijk goed te kijken naar de leerling. Als bijvoorbeeld de forehand of service niet lekker gaat, waar ligt dat aan? Welke gewrichten gebruikt iemand, staat hij of zij wel goed, wat kan ik als leraar hieraan doen om te helpen?

  4. Soms moet je tegen jezelf kunnen zeggen: niet doen, probeer iemand zijn spel niet te veranderen, blijf reëel in je doelen. Als iemand als dertig jaar op een bepaalde manier slaat en je denkt met je enthousiasme als leraar: dit kan beter, is er een kans dat je het plezier van zo'n leerling afpakt, omdat het dan opeens helemaal niet meer lukt. En dat is zonde, want het gaat om het plezier.

  5. Je moet iemand kunnen enthousiasmeren, een soort aanjager zijn. De wil om het te leren moet in een mens zitten maar positief stimuleren is heel belangrijk als coach.

Wat kost een senioren tennis bij Tennisschool Amsterdam?

Het tarief voor een privéles is nu 45 euro voor 50 minuten, maar bij mij dus een uur. Dit is exclusief baan, de binnenbaan moet je er dan nog bijhuren. Er zijn daluren en piekuren voor baanhuur, waardoor de kosten verschillend zijn, tussen de 25 en 32,50 euro.

Meer informatie senioren tennis amsterdam bij Tennisschool Amsterdam?

Bij Tennisschool Amsterdam draait het om kleinschaligheid, persoonlijke aandacht en speelplezier. De tennislessen worden aangeboden in een ontspannen en goede sfeer. Meld je nu aan voor tennisles bij Tennisschool Amsterdam of bel naar tenniscoach Paul van Helvert voor meer informatie.

Binnen Tennis Amsterdam, Ijsbaanpad