Tennisles Amsterdam bij Tennisschool Amsterdam

Tennisles Amsterdam bij Tennisschool Amsterdam staat voor: Kleinschalig, persoonlijk en speelplezier. Of je nou gewoon een uurtje een balletje wilt slaan of meerdere tennislessen neemt, bij Tennisschool Amsterdam hebben we precies wat je nodig hebt. Tennisles voor groep, privé, cardio, kids en senioren


Tennisles Amsterdam Groep

Tennisles Amsterdam Groep is ideaal voor het oefenen van dubbelspel spelsituaties; tenniscoach Paul van Helvert ‘zoomt’ tijdens de tennisles in op de technische aspecten van de spelers. Bij die technische aspecten maakt hij gebruik van de zogenaamde GRAS regel; de Greep Raakpunt Armactie Stand van de voeten/ stand van het lichaam. Deze punten vormen samen een ‘onlosmakelijke viereenheid’ bij de tennisslag: ideaal om makkelijk verbeterpunten te kunnen aanbrengen.

Tarief: beginnend vanaf 2 personen tot 5 (4 is echter ideaal bij een groepsles) 47 euro per lesuur (50 minuten).


Tennisles Amsterdam Privé

Belangrijk bij een privé tennisles is het ‘scouten’ van de leerling. Hoe lost een leerling verschillende tennissituaties op met de forehand en de backhand? Dit kan ook gelden voor de volleys, smash, service, voetenwerk, tactische keuzes in spelsituaties. Wat zijn de sterke en zwakke punten? Tenniscoach Paul van Helvert overlegt tijdens tennisles Amsterdam privé wat verbeterpunten zijn; samen gericht werken om tot verbetering van een bepaalde slag of situatie te komen. Belangrijk is hierbij dat het gestelde doel realistisch en haalbaar is. “Listen to your body, not to anybody”.

Tarief: 45 euro voor een privé-lesuur (50 minuten).


Tennisles Amsterdam Cardio

Cardio tennis is een nieuw soort tennisles waarbij je niet technisch getraind wordt en alleen maar aan het rennen bent om conditie op te doen: naar voor, naar achter, alle ballen pakkend. Sommige leerlingen hebben namelijk vooral de behoefte aan hard werken, die willen niet dat het spel telkens wordt stilgelegd om hun greep te verbeteren of iets dergelijks. Ze willen gewoon keihard aan de slag: Voor hen is cardio tennis een perfecte uitkomst.

Tarief: 45 euro per lesuur (50 minuten)


Tennisles Amsterdam Kids

Tennisschool Amsterdam werkt met het Tenniskids programma voor beginnende jeugdspelers. Tenniskids is het KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel, daar draait het om bij tennisles Amsterdam voor kinderen.

Tarief: 45 euro per lesuur (50 minuten)


Tennisles Amsterdam Senioren

Voor senioren biedt Tennisschool Amsterdam een volledig programma aan. De technische, tactische, conditionele en mentale aanwijzingen worden op uw mogelijkheden afgestemd. Aandacht voor blessures. Het winterseizoen Tennisschool Amsterdam loopt van 1 oktober tot 15 april.

Tennis is een van de weinige sporten die je tot op zeer hoge leeftijd kan blijven beoefenen. Een stapje minder zetten kan ook, geen probleem. Senioren tennis is voor mensen die het leuk vinden om in beweging te blijven. Er zit ook een sociaal aspect aan, samen tennissen en daarna een hapje of een drankje doen. Tenniscoach Paul van Helvert is van huis uit sportfysiotherapeut, zijn vaardigheden komen zeer van pas bij tennisles voor senioren.

Tarief: 45 euro voor een privé-lesuur (50 minuten)

 

N.B. Tennisles Amsterdam bij Tennisschool Amsterdam is exclusief baanhuur van het Frans Otten Stadion.