Tenniscoach Paul van Helvert van Tennisschool Amsterdam

Tenniscoach Paul van Helvert, Tennisschool Amsterdam

Tenniscoach Paul van Helvert, Tennisschool Amsterdam

Tenniscoach Paul van Helvert van Tennisschool Amsterdam is een pro tennis coach en heeft een achtergrond als sportfysiotherapeut. 

“Tennissen heeft alles van het gewone leven in zich. Soms ben je te laat, soms te vroeg en soms precies op tijd. En soms valt alles samen maar soms lukt het niet, en hoe dat kan, hangt af van zoveel aspecten. Tennis is niet alleen technisch moeilijk maar er is ook puntendruk en je speelt voor een groot deel vooral tegen jezelf. Het moment dat je een perfecte bal slaat, precies op tijd, dat alles klopt, dat vind ik altijd een soort stilstaand moment in het universum. Heerlijk. Maar de rest van het jaar is het hard werken.”

Boek nu een tennisles bij tenniscoach Paul van Helvert

 


Wat doet tenniscoach Paul van Helvert?

  • het aanleren of verbeteren van de tennistechniek bij de verschillende slagen.
  • verbeteren van de tactische aspecten van het tennispel.
  • verbeteren van het voetenwerk: de algemene en specifieke conditie die bij het tennisspel hoort.
  • video opname(s) van de verschilllende tennisslagen, ter verbetering van jouw tennistechniek.

Bel tenniscoach Paul van Helvert: 06 1100 3631


Tennissen bij Tennisschool Amsterdam  

Tennissen is fantastisch maar het is ook een uitdagende sport, zowel technisch als mentaal. Je voetenwerk moet goed zijn. Tennissers moeten goed in de spieren zitten voordat ze gaan tennissen.
— Paul van Helvert

Tennissen bij Paul van Helvert

Paul van Helvert Tennisschool Amsterdam.jpg

Paul van Helvert

Tennisschool amsterdam

“In een tennisles kijk ik hoe iemand speelt, wat voor kwaliteiten iemand in zich heeft. Op de baan komt je persoonlijkheid naar buiten in hoe je beweegt, hoe je slaat. Sommige mensen spelen heel statisch of staan niet goed achter de bal. Dan kan er wat aan het voetenwerk gedaan worden, dat is een voor de hand liggende keuze. In samenspraak met de leerling maak je een werkplan en ga je werken, keihard werken.”

Bel tenniscoach Paul van Helvert: 06 1100 3631


Tennissen en fysiotherapie

Tenniscoach Paul van Helvert van Tennisschool Amsterdam heeft een achtergrond als fysiotherapeut. “Als fysiotherapeut heb ik een voorsprong in tennis training door mijn kennis over biomechanica: bewegingen van het menselijk lichaam. Nog steeds pluk ik daar de vruchten van. Het gebeurt regelmatig dat spelers op de tennisbaan naar mij toekomen voor advies, dus mijn kennis als fysiotherapeut komt me uitstekend van pas.”


Sterke punten tenniscoach Paul van Helvert

“Ik heb een sterk empatisch vermogen zodat ik weet wat de speler uit de tennislessen wil halen. Het is voor mij belangrijk goed te kijken naar de leerling. Als bijvoorbeeld de forehand of service niet lekker gaat, waar ligt dat aan? Welke gewrichten gebruikt iemand, staat hij of zij wel goed, wat kan ik als tenniscoach hieraan doen om te helpen? Het belangrijkste is een leerling kunnen enthousiasmeren, een soort aanjager te zijn. Positief stimuleren is heel belangrijk als tenniscoach.”


Tennisheld van tenniscoach Paul van Helvert

“Roger Federer, dat is echt mijn held. Die man is zo ontspannen, zo goed, dat het bijna saai is. Ik heb hem zien tennissen in de Ahoy, echt ongelooflijk. Die man doet niets te veel en niets te weinig. Federer speelt ontspannen als het ontspannen moet zijn, en als er spanning nodig is gaat hij naar bal toe om optimaal te slaan. En hij is ook nog eens een aardige man, weet ik via via.”