binnen tennis Amsterdam.jpg

Binnen tennis Amsterdam

Bij Tennisschool Amsterdam kun je terecht voor binnen tennis Amsterdam: het hele jaar lekker binnen tennissen op elk gewenst niveau.

Bij Tennisschool Amsterdam kun je op 8 binnenbanen (hardcourt) van het Frans Otten Stadion in Amsterdam, op verschillende slagen van je tennisspel concentreren zoals forehand, backhand, service.

Binnen tennis Amsterdam staat bij ons voor: Kleinschalig, persoonlijk en met speelplezier.

Met tennisbanen voorzien van Tennisfloor Pro en samen met ervaren en gediplomeerde tenniscoach Paul van Helvert is een hele leuke optie voor binnentennis in Amsterdam.


Voordelen binnen tennis Amsterdam

Wat zijn de voordelen van binnen tennissen Amsterdam? 🎾

Binnentennis kan altijd doorgaan, het is niet weersafhankelijk, dus continuïteit is gewaarborgd als je besluit om na de zomer op de buitenbanen, ‘s winters binnen door te willen blijven tennissen: dit maakt regelmatig tennissen over het hele jaar mogelijk en bevordert je speelniveau.


Kosten binnen tennis Amsterdam?

Tenniscoach Paul van Helvert: “Het tarief voor een indoor privéles is nu 47 euro voor 50 minuten, maar bij mij spelen we dus 1 uur. Dit is exclusief baan; de binnenbaan moet je er dan nog bijhuren. Er zijn daluren en piekuren voor baanhuur, waardoor de kosten verschillend zijn, tussen de 25 en 32,50 euro.”

Bel Tennisschool Amsterdam voor meer informatie over binnen tennissen Amsterdam: 06 11003631


Geschiedenis binnen tennis Amsterdam

De versie van binnentennis die wij nu kennen is ontstaan in Frankrijk, tijdens de middeleeuwen. Toen heette het nog geen indoor tennis, maar Jeu de Paume. De naam tennis komt van het Franse woord 'tenez'. Dat betekent: 'daar komt-ie'. Veel spelers riepen 'tenez' bij het opslaan van de bal.

Tennis heeft altijd al een Amsterdams tintje gehad: De Hollanders waren fameuze racket makers, want zij beheersten de techniek van het buigen van hout goed. Tijdens de Gouden Eeuw was tennis de populairste sport in Nederland; getuige 110 binnen tennisbanen in de Republiek der Verenigde Nederlanden.

Vanuit die traditie heb je bij Tennisschool Amsterdam de beschikking over de beste mogelijkheden voor binnen tennissen Amsterdam.


Voordelen binnen tennis Amsterdam

Tenniscoach Paul van Helvert: “Binnen tennis is bijzonder omdat het altijd door kan gaan want het is niet weersafhankelijk. Sporten in de buitenlucht is natuurlijk heerlijk maar wind regen of de zon die in je ogen schijnt, kan je spel beïnvloeden en dat kan vervelend zijn. Een hardcourtbaan, een binnenbaan dus, is sneller waardoor je sneller spel krijgt. Bovendien is de baan buiten onregelmatiger, wanneer de bal op bijvoorbeeld op de lijn stuitert, springt hij anders weg. Al met al vind ik dat het makkelijker is om tennis binnen te leren.”


Binnen tennis Amsterdam is er voor iedereen

Iedereen kan en mag tennissen. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, of je een jongen of een meisje bent en of je heel goed bent of alleen voor de lol wilt tennissen.

Tennisschool Amsterdam staat voor: Kleinschalig, persoonlijk en speelplezier. Of je nou gewoon een uurtje een balletje wilt slaan of meerdere tennislessen neemt, Tennisschool Amsterdam heeft precies wat je nodig hebt.

Schrijf je in voor indoor tennis Amsterdam


Waar kan ik terecht voor binnen tennis Amsterdam?

Bij Tennisschool Amsterdam kun je terecht voor tennislessen op een binnenbaan van het Frans Otten Stadion in Amsterdam Zuid.

Binnen tennis Amsterdam is bijzonder omdat het altijd door kan gaan omdat we niet afhankelijk zijn van het weer. Centraal gelegen, zeker als je in Amsterdam woont, ben je lekker dicht in de buurt. En als je van buiten komt, rijd je zo de ring af en je bent er.


Wie geeft binnen tennis Amsterdam?

Tenniscoach Paul van Helvert geeft al meer dan 10 jaar binnen tennis Amsterdam les. Tennis is een uitdagende sport, zowel technisch als mentaal. Of je nou beginner bent of gevorderde: Paul van Helvert zorgt ervoor dat je een voldaan gevoel overhoudt aan je prestaties tijdens binnen tennis Amsterdam.


Hoe boek ik voor binnen tennis Amsterdam?

Bij ons kun je terecht voor privé tennislessen en groepslessen, voor kinderen, senioren en expats. Wij bieden binnen tennis Amsterdam voor iedereen. Het tarief voor een indoor tennis les is vanaf 45 euro per lesuur (50 minuten) exclusief baanhuur.

Neem nu contact op met tenniscoach Paul van Helvert.