Tennis for kids in Amsterdam Zuid

 

Tennis for kids in Amsterdam Zuid

Tennis for kids in Amsterdam Zuid. Tenniscoach Paul van Helvert van Tennisschool Amsterdam geeft tennislessen aan kinderen in het Frans Otten Stadion in Amsterdam Zuid.

Tenniscoach Paul van Helvert over tennis for kids bij Tennisschool Amsterdam


Wat is zo leuk aan tennis for kids?

Tenniscoach Paul van Helvert: “Kinderen moeten motivatie hebben, zelf honger naar bal hebben en als dat er is dan is er niets leukers dan les geven aan ze. Maar zodra ze denken dat ze geen talent hebben, kan dat frustrerend voor ze zijn. Dan probeer ik ze toch te enthousiasmeren. Het gaat erom dat ze het leuk vinden om te doen."

“Ik geef ook les aan een groepje tienermeisjes. Ze komen al binnen zonder van hun telefoon op te kijken en als je wat dan ook voor oefening aan ze voorstelt, is het antwoord: nee, geen zin in. 'Hoe doe jij dat toch met ze?' Vragen collega's wel eens aan me. Ik gooi het gewoon in een ander jasje, stel gewoon iets anders voor en doe een beetje gek met ze. En het werkt. Daardoor gaan ze juist harder aan de slag. Als je niet te streng en te ambitieus met ze bent, vinden ze vanzelf de lol in het spel.”

Wat heb je als leraard nodig bij tennisles voor kinderen?

Tennis for kids

Tennis for kids

Amsterdam Zuid

“Veel geduld, enthousiasme, pionnetjes, ballonnetjes, hoepeltjes om de kinderen te vermaken. De leerlingetjes zelf hebben een racket nodig, een outfit, schoenen en ze moeten vooral zelf gemotiveerd zijn. Het doen om dat papa en mama tennis een leuke sport vinden, werkt nou eenmaal niet. Ze moeten het echt zelf willen.'

Hoe duur is tennisles voor kinderen?

‘Een groepsles tennis for kids bij Tennisschool Amsterdam is 47 euro vanaf twee leerlingen, en maximaal vier.”


Tennis kids bij Tennisschool Amsterdam

Tennisschool Amsterdam werkt met het Tennis kids programma voor beginnende jeugdspelers. Tenniskids is het KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel, daar draait het om bij Tennis for kids bij Tennisschool Amsterdam. Kijk hier naar de lesmogelijkheden, boek een tennisles of bel met tenniscoach Paul van Helvert voor een afspraak bij Tennisschool Amsterdam.